Αλλαγές στο σώμα

από τον
Αξιολογήστε το άρθρο
(1 Vote)

Αλλαγές στο σώμα και στον τρόπο σκέψης

Η εφηβεία είναι μία περίοδος στην οποία το σώμα διαμορφώνεται για να αποκτήσει την τελική του δομή. Οι αλλαγές είναι σημαντικές και για τα δύο φύλα αν και στα κορίτσια θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ορόσημο αφού ξεκινάει η έμμηνος ρύση (περίοδος) και ουσιαστικά η δυνατότητα να τεκνοποιήσουν. Βέβαια αυτό δεν είναι το επιθυμητό σε αυτή την ηλικία αλλά δημιουργεί σημαντικές αλλαγές στον τρόπο σκέψης και θεώρησης των πραγμάτων.

Σημασία έχει να μην αλλάξετε τις συνήθειές σας. Αυτή η καινούργια κατάσταση δεν πρέπει να σας επηρεάσει. Είναι μία φυσιολογικότατη λειτουργία του σώματός σας και σε καμμία περίπτωση δεν σας σημαδεύει. Συζητείστε με την μητέρα σας για τις αλλαγές στο σώμα αν και σίγουρα οι σύγχρονες μητέρες δεν αφήνουν αυτά τα πράγματα στην τύχη. Μην χάνετε την επαφή με τους γονείς.

Αν το σκεφτείτε καλά θα δείτε ότι οι γονείς είναι οι μοναδικοί σύμμαχοί σας σε οποιαδήποτε κατάσταση. Το να σας φωνάξουν για κάτι δεν σημαίνει ότι σας αντιπαθούν ή σας μισούν. Αντίθετα η φωνή τους είναι καλοπροαίρετη και πάντα να την έχετε στο νου σας πριν πάρετε μία απόφαση. Οι φίλοι είναι φίλοι μέχρι που δεν θα εξυπηρετείται ο σκοπός τους, οι φιλίες χαλάνε πολύ εύκολα. Οι γονείς είναι πάντα εκεί για σας.

Στις ηλικίες αυτές δύσκολα η ελληνική οικογένεια καταφεύγει στον γιατρό και δύσκολα δέχεται ότι ένα κορίτσι 14 ή 15 ετών είναι γυναίκα πλέον. Καταφεύγει λοιπόν στον παιδίατρο για τα περισσότερα προβλήματα. Καλό είναι εδώ να απευθυνθούμε στους γονείς και να πούμε ότι πάντα να έχετε στον νου σας την πιθανότητα ένα πρόβλημα να είναι γυναικολογικό ή ενδοκρινολογικό και να μην αφήνεται στην τύχη του.

Διαβάστηκε από: 8826 άτομα
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ανάπτυξη Εμφάνιση της περιόδου »