μέθοδοι Φραγμού

από τον
Αξιολογήστε το άρθρο
(0 votes)

Ποιες είναι οι μέθοδοι Φραγμού;

Οι μέθοδοι φραγμού εμποδίζουν το σπέρμα από το να έρθει σε επαφή με το ωάριο. Υπάρχει μια ποικιλία μεθόδων για να επιλέξετε.

Το ανδρικό προφυλακτικό

Το τυπικό ποσοστό αποτυχίας των λατέξ προφυλακτικών είναι περίπου 3%. Ωστόσο, τα προβλήματα εφαρμογής και η ρήξη μπορεί να συμβεί με τα προφυλακτικά. Όταν δεν χρησιμοποιούνται σωστά, το ποσοστό αποτυχίας από τη χρήση προφυλακτικού αυξάνεται σε 12%. Τα Latex προφυλακτικά προστατεύουν έναντι των σεξουαλικά μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ) και τον ιό HIV.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Ναι. Μερικοί άνθρωποι μπορούν να αναπτύξουν αλλεργία στα latex προφυλακτικά, ωστόσο, προφυλακτικά χωρίς λατέξ είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία.

Το γυναικείο προφυλακτικό

Το γυναικείο προφυλακτικό, όπως και το ανδρικό προφυλακτικό προορίζεται για μία χρήση μόνο. Έχει ποσοστό αποτυχίας 5%. Αυτό σημαίνει ότι από τις 100 γυναίκες που χρησιμοποιούν το γυναικείο προφυλακτικό σωστά για ένα έτος, 5 θα μείνουν έγκυες. Το γυναικείο προφυλακτικό προστατεύει επίσης έναντι των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων και του HIV.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Οχι, αν και ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να αντιμετωπίσουν δυσκολίες να το συνηθίσουν.

Το διάφραγμα

Το διάφραγμα τοποθετείται στον κόλπο πριν την επαφή. Το διάφραγμα:

  • έχει δυσκολία στην σωστή τοποθέτησή του
  • είναι διαθέσιμο μόνο με συνταγή
  • πρέπει να παραμείνει στη θέση του για τουλάχιστον έξι ώρες, αλλά δεν πρυπερβαίνουν τις 24 ώρες μετά τη συνουσία

Το ποσοστό αποτυχίας για το διάφραγμα είναι περίπου 4-8% κατά το πρώτο έτος της χρήσης.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Μερικές φορές εμφανίζεται ευαισθησία στο σπερμοκτόνο ή αλλεργίες στο λατέξ. Το διάφραγμα μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Επιπλέον, σύνδρομο τοξικού σοκ μπορεί να προκύψει εάν το διάφραγμα παραμείνει για περισσότερο από 24 ώρες.

Διαβάστηκε από: 6367 άτομα
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Mέθοδος του ρυθμού Σπερματοκτόνο »