Κολπικό δαχτυλίδι

από τον
Αξιολογήστε το άρθρο
(0 votes)

Ποιο είναι το κολπικό δαχτυλίδι;

Το αντισυλληπτικό κολπικού δακτυλίου αποτελεί μία από τις πλέον σύγχρονες μεθόδους ελέγχου των γεννήσεων. Πρόκειται για ένα ευέλικτο πλαστικό δαχτυλίδι περίπου 2 ίντσες (5,4 cm) σε διάμετρο και περίπου 1 / 8 "πάχος (4 mm). Μπορείτε να εισαγάγετε εύκολα το δαχτυλίδι στον κόλπο όπου παραμένει για 3 εβδομάδες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου απελευθερώνει μίαπολύ χαμηλή δόση ορμονών. Οι ορμόνες αυτές είναι παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται στην από του στόματος αντισυλληπτικά χάπια.

Πώς λειτουργεί;

Το δαχτυλίδι είναι διαθέσιμη μόνο με συνταγή από το γιατρό σας. Μόλις συμπληρώσετε συνταγή σας, μπορείτε εύκολα να εισάγετε εσείς το δαχτυλίδι. Το οντισυλληπτικό δαχτυλίδι έχει σχεδιαστεί για να προστατεύοει από την εγκυμοσύνη για τέσσερις εβδομάδες. Ο δακτύλιος παραμένει στο κόλπο για τρεις εβδομάδες. Μετά από τρεις εβδομάδες, αφαιρείτε το δαχτυλίδι. Εισάγετε ένα νέο δακτύλιο μετά από αυτή την εβδομάδα για τρεις ακόμη εβδομάδες. Ο γιατρός σας θα σας προσφέρει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για το πώς να τοποθετήσετε το δαχτυλίδι. Μην ανησυχείτε, είναι πολύ εύκολο. Για να σας εξασφαλιστεί επαρκής προστασία, το δαχτυλίδι δεν πρέπει ποτέ να είναι έξω από τον κόλπο για περισσότερο από τρεις ώρες κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων.

Πόσο αποτελεσματικό είναι;

Ο δακτύλιος απελευθερώνει τις ίδιες ορμόνες (οιστρογόνα και προγεστερόνη) που βρίσκονται σε πολλά από του στόματος αντισυλληπτικά. Είναι άκρως αποτελεσματική (98-99%), όταν χρησιμοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες. Ο γιατρός σας θα σας πει ακριβώς πώς να ξεκινήσετε με αυτό.

Είναι το δαχτυλίδι για μένα;

Τα συγκεκριμένα πλεονεκτήματα του κολπικού δακτυλίου είναι:

  1. Δεν χρειάζεται να σκεφτούμε αντισύλληψης σας σε καθημερινή βάση.
  2. Εύκολο στη χρήση.
  3. Πολύ χαμηλή δόση ορμονών.
  4. Μία φορά το μήνα.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Όπως και τα από του στόματος αντισυλληπτικά, οι ορμόνες που περιέχονται στο δαχτυλίδι μπορεούν επίσης να αυξήσουν τον κίνδυνο θρόμβωσης του αίματος, καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο, ιδιαίτερα σε εκείνες που καπνίζουν.

Για περισσότερες πληροφορίες ρωτήστε το γιατρό σας.

Διαβάστηκε από: 15013 άτομα
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Aντισυλληπτικά Έμφύτευμα »