• Αρχικη
 • Συνεργασιες
 • Γυναικολογια
 • Ογκολογια
 • Συμβουλες
 • Μεταδιδόμενα Νοσήματα
 • Ρομποτικη Χειρουργικη
  ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΑ
  Μαιευτικη
  Εβδομαδες εγκυμοσυνης
  Τοκετος
  ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ
  αρθρα & Νεες μεθοδοι
  προσωπικη γνωμη
 • Βιογραφικο
 • Επικοινωνια
 • Error
  • JUser::_load: Unable to load user with id: 62

  Ογκολογία

  Ογκογένεση

  26.06.11 / Κατηγορία Ογκολογία / από τον Θ.Αδάμη

  Η δημιουργία ενός κακοήθους όγκου στο ανθρώπινο σώμα είναι αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης διαίρεσης των κυττάρων προς λάθος κατεύθυνση. Τα καρκινικά κύτταρα δεν υπακούουν στις προγραμματισμένες σωματικές εντολές, αναπτύσσονται αυτόνομα και σε μεγάλους ρυθμούς και τελικά υπερισχύουν των φυσιολογικών κυττάρων. Τα καρκινικά κύτταρα δεν δημιουργούνται από το πουθενά. Είναι απόγονοι φυσιολογικών κυττάρων. Το τι οδήγησε κάποια φυσιολογικά κύτταρα να ξεφύγουν από την φυσιολογική οδό είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς τομείς της Ιατρικής.

  Διαβάστε περισσότερα

  Νόσος του Μαστού

  26.06.11 / Κατηγορία Ογκολογία / από τον Θ.Αδάμη

  Αποτελεί την νούμερο ένα εστία ανάπτυξης καρκίνου στον γυναικείο πληθυσμό. Το άκουσμά του και μόνο προκαλεί πανικό στο περίγυρο των πασχόντων γυναικών. Και όμως η προληπτική εξέταση κάθε χρόνο όλων των γυναικών μπορεί να μην μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης αλλά σίγουρα αυξάνει την πιθανότητα εύρεσης και έγκαιρης αντιμετώπισης σε αρχόμενο στάδιο, πριν προλάβει να εξαπλωθεί είτε τοπικά είτε συστηματικά. Αυτό, από μόνο του, μετατρέπει τον καρκίνο σε μία τοπική κατάσταση που αντμετωπίζεται τοπικά (στον μαστό) χωρίς πρόσθετες επιπλέον θεραπείες. Άρα το όφελος της πρόληψης είναι πολλαπλό και όσον αφορά την ψυχολογία αλλά και όλα τα άλλα ( μεγάλα χειρουργεία, παρατεινόμενες νοσηλείες, ταλαιπωρία, πρόσθετες θεραπείες, άγχος).

  Διαβάστε περισσότερα
  Χαρακτηριστικές λέξεις:

  Νόσος του Ενδομητρίου

  26.06.11 / Κατηγορία Ογκολογία / από τον Θ.Αδάμη

  Είναι η συχνότερη νόσος του γυναικείου γεννητικού συστήματος. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι αφορά γυναίκες που έχει σταματήσει η περίοδό τους (έχουν δηλαδή εγκατεστημένη εμμηνόπαυση).

  Διαβάστε περισσότερα

  Νόσος των Ωοθηκών

  26.06.11 / Κατηγορία Ογκολογία / από τον Θ.Αδάμη

  Οι ωοθήκες αποτελούν έναν γεννητικό αδένα ο οποίος βρίσκεται σε μία συνεχή δυναμική κατάσταση σε όλη την διάρκεια της ζωής. Η συνεχής λειτουργία ενός τόσο ευαίσθητου οργάνου είναι αναμενόμενο να δημιουργεί προβλήματα δυσλειτουργίας, άλλα αθώα (όπως π.χ. οι λειτουργικές κύστεις των ωοθηκών), άλλα μέσης βαρύτητας που όμως απαιτούν χειρουργική αφαίρεση (ώριμο τεράτωμα, καλοήθη νεοπλάσματα) και άλλα σοβαρά (κακοήθη νεοπλάσματα).

  Διαβάστε περισσότερα

  Νόσος του Αιδοίου

  26.06.11 / Κατηγορία Ογκολογία / από τον Θ.Αδάμη

  Η νόσος του αιδοίου είναι μία σχετικά σπάνια νόσος εάν συγκριθεί αριθμητικά με τις υπόλοιπες κακοήθεις καταστάσεις του γυναικείου γεννητικού συστήματος. Πρόκειται για κακοήθεις καταστάσεις που προέρχονται από τα επιθηλιακά κύτταρα του δέρματος αφού το αιδοίο καλύπτεται από πολύστιβο πλακώδες επιθήλιο όπως και το δέρμα.

  Διαβάστε περισσότερα
  Σελίδα
  Στοιχεία Επικοινωνίας

  E-mail:
  mail@adamismd.gr

  Τηλέφωνο Ιατρείου:
  210 6985498

  Kινητό:
  6944 453044

  Fax Ιατρείου:
  210 6985494