• Αρχικη
 • Συνεργασίες
 • Γυναικολογια
 • Ογκολογια
 • Συμβουλες
  Ρομποτικη Χειρουργικη
  Χρησιμα αρθρα
  Μαιευτικη
  Τοκετος
  Άρθρα
 • Βιογραφικο
 • Επικοινωνια
 • Εβδομάδες 1 εως 8

  11.06.11 / Κατηγορία Μαιευτική / από τον Θ.Αδάμη

  Διαβάστε για τις πρώτες 8 εβδομάδες της εγκυμοσύνης.

  Εβδομάδες 1 και 2

  ΟΙ δύο πρώτες εβδομάδες είναι εξαιρετικά συναρπαστικές και μυστηριακές για τις περισσότερες γυναίκες.Κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων της εγκυμοσύνης και πέρα θα δοκιμάσετε τη χαρά της δημιουργίας ζωής. Αυτός ο οδηγός θα σας προσφέρει ενημερωτικές πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές που συμβαίνουν στο σώμα σας και το μωρό σας. Θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι πρέπει να περιμένετε ως μεταβολές στο σώμα σας και το μωρό σας μεγαλώνει από εβδομάδα σε εβδομάδα.

  Κατά τη διάρκεια αυτών των εβδομάδων ενδέχεται να μην είναι καν σίγουρο ότι είστε έγκυος ακόμα! Πολλές γυναίκες βιώνουν λίγα. Οι εβδομάδες καταναλώνονται ως επί το πλείστον με τη διαδικασία της ωορρηξίας και την γονιμοποίηση. Το σώμα σας θα παράγει οιστρογόνα και προγεστερόνη σε ποικίλα ποσά για την προετοιμασία του σώματος για την ωορρηξία και την εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου στην μήτρα όπου θα παραμείνει για τις επόμενες 40 περίπου εβδομάδες.

  Το ερώτημα που προκύπτει πιο συχνά είναι "Είμαι έγκυος;"Το πότε έγινε η σύλληψη είναι ένα από τα πιο διασκεδαστικά στοιχεία των πρώτων δύο εβδομάδων της κύησης. Μπορείτε να συνεργαστείτε με τον γιατρό σας για να καθορίσει την εκτιμώμενη ημερομηνία σύλληψης του μωρού σας. Έχει επικρατήσει να υπολογίζουμε την εγκυμοσύνη από την έναρξη της τελευταίας περιόδου. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, μία γυναίκα θεωρείται έγκυος και τις δύο εβδομάδες πριν την πραγματική σύλληψη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον υπολογισμό των 40 εβδομάδων για το σύνολο της εγκυμοσύνης, αν και γενικά η εγκυμοσύνη διαρκεί περίπου 38 εβδομάδες από τη στιγμή της σύλληψης.

  Είναι πολύ δύσκολο να καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία της σύλληψης, γι αυτό τον λόγο προτιμάται γενικά ο υπολογισμός με βάση την τελευταία εμφάνιση περιόδου. Έτσι υπολογίζουμε με έναν απλό μαθηματικό τύπο την Πιθανή Ημερομηνία Τοκετού που βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το παιδί θα έρθει στον κόσμο εκείνη την ημέρα. Το περίφημο κυκλάκι που έχουμε στα χέρια όλοι οι μαιευτήρες αποτυπώνει την εγκυμοσύνη κατά εβδομάδες και μας βοηθά γρήγορα και απλά να υπολογίσουμε το πότε θα γίνονται όλες οι εξετάσεις της εγκυμοσύνης. Αν δεν υπάρχει κυκλάκι βέβαια υπάρχει και το ημερολόγιο.

  Μια κοινή ανησυχία όλων των εγκύων γυναικών είναι η εμφάνιση των ραγάδων. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι υπάρχουν τρόποι να αποτραπεί η εμφάνιση ή η ελαχιστοποίηση της σοβαρότητας των ραγάδων πριν εμφανιστούν χρησιμοποιώντας ειδικά σχεδιασμένες τοπικές κρέμες και λοσιόν.

  Όλα τα νέα προϊόντα δρουν αυξάνοντας την ελαστικότητα του δέρματος και την πρόληψη του σχισίματος του κολλαγόνου του δέρματος ώστε να αποφευχθεί η εμφάνιση ή να ελαχιστοποιηθεί η σοβαρότητα των εμφανιζόμενων ραγάδων.

  Μπορεί να βιώνετε μια ποικιλία διαφορετικών συναισθημάτων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Για κάποιους γονείς είναι γεμάτες με προσδοκία σε συνδυασμό με το άγχος. Να θυμάστε ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να είστε ανήσυχοι σχετικά με τις αλλαγές που ένα νέο μωρό θα φέρει στην ζωή σας.

  Αν και είναι δύσκολο να μην αισθάνεστε κάποια πίεση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, είναι απαραίτητο να εργάζεστε για να μειωθεί το άγχος σας όσο το δυνατόν περισσότερο τις πρώτες εβδομάδες της κύησης. Αφιερώστε κάποιο χρόνο για να αναλογιστείτε σχετικά με όλες τις πτυχές της νέας ζωή σας κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων.

  Κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων της εγκυμοσύνης είναι απολύτως απαραίτητο να υιοθετήσετε υγιεινές συνήθειες του τρόπου ζωής. Η σωστή διατροφή και άσκηση, καθώς και την ελαχιστοποίηση του στρες είναι όλα τα βασικά συστατικά που βοηθούν για μια ευτυχισμένη και υγιή εγκυμοσύνη.

  Αν δεν έχετε ήδη ξεκινήσει, θα πρέπει να αρχίσετε τη λήψη συμπληρώματος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η οποία περιέχει τουλάχιστον 400 μικρογραμμάρια φυλλικού οξέος.Αυτό θα συμβάλει στη στην σωστή ανάπτυξη του νευρικού σωλήνα του μωρού σας.

  Είναι επίσης σημαντικό κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων της εγκυμοσύνης να διακόψετε κάθε επιβλαβή συνήθεια που μπορεί να επηρεάσει την υγεία του αγέννητου παιδιού σας. ο κάπνισμα και η κατάχρηση αλκοόλ βλάπτουν και τα δύο σε μια εγκυμοσύνη. Κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο το μωρό σας να είναι μικρό για την ηλικία κύησης.Το κάπνισμα επηρεάζει επίσης την ικανότητα του σώματός σας να απορροφήσει το φολικό οξύ, το οποίο είναι απαραίτητο για την πρόληψη βλαβών του νευρικού σωλήνα. Το κάπνισμα μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο αποβολής και τη γέννηση μωρών χαμηλού βάρους. Η κατάχρηση οινοπνεύματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι εξίσου επιζήμια. Η κατάχρηση αλκοόλ έχει συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο αποβολής και την πρόκληση ανωμαλιών στο έμβρυο. Η χρόνια κατάχρηση αλκοόλ έχει συνδεθεί με καθυστέρηση της ανάπτυξης, τόσο πριν όσο και μετά τη γέννηση, φυσικά ελαττώματα και ανωμαλίες στα χαρακτηριστικά του προσώπου. Ακόμη και μικρές ποσότητες κατανάλωσης οινοπνεύματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να οδηγήσει σε ανωμαλίες του εμβρύου, έτσι το καλύτερο είναι ότι αποφεύγουν την κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ως μέτρο προφύλαξης.

  Εβδομάδα 3

  Κατά την παρούσα χρονική στιγμή το μωρό σας είναι πολύ μικρό για να ανιχνευθεί με γυμνό μάτι, ακόμη κι αν αυξάνεται γρήγορα.Το μωρό σας αποτελείται από μια σφαίρα των κυττάρων που μπορούν να χωρέσουν στο κεφάλι μιας βελόνας. Κατά τη διάρκεια της τρίτης εβδομάδας της εγκυμοσύνης αμνιακό υγρό θα αρχίσει να αθροίζεται γύρω από τη σφαίρα των κυττάρων που περιλαμβάνει το έμβρυο. Αυτό συμβαίνει σε μια κοιλότητα που ονομάζεται αμνιακός σάκος. Το αμνιακό υγρό σαν μαξιλάρι θα βοηθήσει το μωρό σας κατά τη διάρκεια όλης της εγκυμοσύνης. Κατά τη διάρκεια των τριών εβδομάδων χρησιμοποιεί ακόμη ένα πρωτόγονο σύστημα κυκλοφορίας που αποτελείται από σήραγγες που συνδέουν το μωρό σας με το τοίχωμα της μήτρας. Ο πλακούντας δεν θα αναπτυχθεί μέχρι την επόμενη εβδομάδα αλλά το μωρό σας θα λάβει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται από εσάς.

  Εβδομάδα 4

  Το μωρό σας στις 4 εβδομάδες εξακολουθεί να είναι απίστευτα μικρό περίπου 1 / 2 έως 1 χιλιοστό. Το μωρό σας όμως σιγά-σιγά θα αρχίσει να αλλάζει από την τέταρτη εβδομάδα. Η αμνιακή κοιλότητα και ο πλακούντας αρχίζουν να παίρνουν μορφή.

  Ο πλακούντας όταν σχηματιστεί αποτελείται από δίκτυο αγγείων που βοηθά τη μεταφορά οξυγόνου και θρεπτικών ουσιών στο έμβρυο. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στις 4 εβδομάδες, τα όργανα του μωρού σας θα αρχίσουν να αναπτύσσονται. Οι πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης θεωρούνται μια κρίσιμη στιγμή της ανάπτυξης. Κάθε έκθεση σε βλαβερές ουσίες, κατά την τέταρτη εβδομάδα της εγκυμοσύνης ή αργότερα κατά το πρώτο τρίμηνο είναι πιθανό να προκαλέσει ζημιές ή βλάβες στο αναπτυσσόμενο έμβρυο σας. Είναι σημαντικό να αποφεύγετε την έκθεση σε πιθανούς ρύπους ή τοξικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας αν είστε εκτεθειμένες σε επικίνδυνες ουσίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την ανάπτυξη του μωρού σας. Οι συνήθειές σας κατά τη διάρκεια αυτής ιδιαίτερα σημαντική στιγμή στη ζωή σας.

  Μερικές γυναίκες αρχίζουν να αισθάνονται λίγο κουρασμένες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης στις 4 εβδομάδες, το οποίο δεν αποτελεί έκπληξη δεδομένης της προσπάθειας που κάνει το σώμα σας για την υποστήριξη του μωρού σας. Πολλές γυναίκες παρομοιάζουν τα συμπτώματα με αυτά της εμμήνου ρύσεως συμπεριλαμβανομένης λίγης ναυτίας και ακόμη και μερικές κράμπες. Αφού διαπιστώσετε την εγκυμοσύνη είτε με τεστ από το φαρμακείο είτε με την μέτρηση της β-χοριακής γοναδοτροπίνης αίματος επικοινωνήστε με τον γιατρό σας. Αυτός θα σας κατευθύνει για τις εξετάσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν στα πλαίσια του προγεννητικού ελέγχου. Στο πρώτο ραντεβού θα ενημερωθείτε για την ευεργετική δράση του φυλλικού οξέος και θα ξεκινήσετε την λήψη του.

  Γνωρίζατε ότι οι περιβαλλοντικοί ρύποι είναι εξίσου επιβλαβείς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Είναι σημαντικό να είστε ενήμεροι για τις περιβαλλοντικές τοξικές ουσίες και τους ρύπους που μπορεί να βλάψουν το έμβρυο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Μπορούν να επηρεάσουν την εμβρυϊκή ανάπτυξη τα παρακάτω: μόλυβδος, υδράργυρος, τα φυτοφάρμακα και τα PCB. Τα PCB είναι μίγματα χημικών ενώσεων. Ορισμένες γυναίκες εκτίθενται σε ορισμένα PCBs στην εργασία. Αν εργάζεστε σε ένα περιβάλλον όπου χρησιμοποιείται μια ποικιλία χημικών ουσιών, θα πρέπει να απομακρυνθείτε από αυτό σε συνεννόηση με τον εργοδότη σας.

  Εβδομάδα 5

  Κατά τη διάρκεια της πέμπτης εβδομάδας εγκυμοσύνης το μωρό σας εξακολουθεί να είναι λίγο μεγαλύτερο από ένα χιλιοστό. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το μωρό σας είναι περίπου το μέγεθος ενός μικρού κόκκου ρυζιού! Ωστόσο, το μωρό σας μεγαλώνει με πολλούς άλλους τρόπους.Ζωτικά όργανα θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν μέσα σε αυτή την εβδομάδα.

  Κατά τη διάρκεια του πρώτου μήνα της εγκυμοσύνης αρχίζουν να αναπτύσσονται το κεντρικό νευρικό σύστημα, οι μυς, τα οστά και η καρδιά. Πρόωρη σκελετική ανάπτυξη είναι επίσης δυνατή σε, ή γύρω εβδομάδες κύησης 5. Ίσως οι πιο ενδιαφέρουσες αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της πέμπτη εβδομάδας περιλαμβάνουν αυτές που συμβαίνουν στην καρδιά. Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας η καρδιά θα αρχίσει να χτυπά.

  Εβδομάδα 6

  Το μωρό σας μεγαλώνει! Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της εγκυμοσύνης o γιατρός σας θα μετρήσει το μωρό σας με υπερήχους.Το μωρό σας την 6η εβδομάδα μπορεί να είναι από 2 έως 5 χιλιοστά. Δεν είναι πολύ μεγάλο, αλλά είναι μεγαλύτερο από την προηγούμενη εβδομάδα! Θα ακούσετε για πρώτη φορά και την καρδιά του να χτυπά.Το μωρό σας σιγά- σιγά θα αρχίσει να ανταποκρίνεται σε αισθητήρια όργανα και θα αρχίσει να κινείται μόνο του τις επόμενες εβδομάδες.Η καρδιά του θα πρέπει τώρα να χτυπά με περίπου 100 με 140 παλμούς ανά λεπτό και το αίμα θα αρχίσει να κυκλοφορεί σε όλο το σώμα του μωρού σας.

  Μπορεί να παρατηρήσετε κάποια αύξηση του σωματικού βάρους από την εβδομάδα αυτή. Βέβαια επειδή είναι πολύ συχνή και η ναυτία οι περισσότερες γυναίκες παρουσιάζουν σταθερότητα ή και μείωση του βάρους τους. Οι περισσότερες γυναίκες θα αποκτήσουν γενικά περίπου 5 κιλά κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου. Η μήτρα σας θα αλλάζει σε μέγεθος τώρα και καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

  Κηλίδες αίματος μπορεί να εμφανιστούν τις πρώτες εβδομάδες της κύησης. Συνήθως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, ωστόσο θα πρέπει να καλέσετε τον γιατρό σας για να σας συμβουλεύσει.

  Μερικές γυναίκες αντιμετωπίζουν σοβαρή μορφή της ασθένειας που ονομάζεται υπερέμεση. Αυτή είναι μια επιπλοκή της κύησης που χαρακτηρίζεται από ναυτία και έμετο που είναι σοβαρή για όλες τις γυναίκες τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης. Πιθανόν να χρειαστεί εισαγωγή σε νοσοκομείο, επειδή οι γυναίκες που πλήττονται από αυτό μπορεί να εμφανίσουν αφυδάτωση, ηλεκτρολυτικές ελλείψεις και μεγαλύτερη απώλεια βάρους από το κανονικό. Τα κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν ταχεία απώλεια βάρους,ταχυκαρδία, αδυναμία και συχνούς εμέτους. Η ακριβής αιτία είναι άγνωστη, αν και ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι η νεότερη ηλικία της μητέρας, η παχυσαρκία, οι παθήσεις του θυρεοειδή και η πρώτη εγκυμοσύνη είναι παράγοντες κινδύνου για την κατάσταση. Τυπικά η νοσηλεία συμβάλει στην αποκατάσταση υγρών που χάνετε μέσω εμετού και βοηθούν στην αποκατάσταση των ηλεκτρολυτών. Ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει και άλλα θρεπτικά συμπληρώματα βιταμινών. Εάν αντιμετωπιστεί δεν θα έχει αρνητικές συνέπειες για το μωρό σας.

  Μερικές γυναίκες βρίσκουν ακόμη και την αίσθηση του πουκάμισου να τις ενοχλεί στο στήθος. Σε κάποιο σημείο κατά την εγκυμοσύνη, η περιοχή γύρω από τις θηλές θα αρχίσει να σκουραίνει. Πιθανόν θα είστε σε θέση να ανιχνεύσετε ανεπαίσθητες αλλαγές στο σώμα σας.Τα παντελόνια σας μπορεί να αρχίσουν να ταιριάζουν λιγότερο άνετα γύρω από την μέση σας. Μπορείτε τώρα να αρχίσετε να προμηθεύεστε ρούχα μητρότητας ή αν έχετε μεγαλύτερα νούμερα χρησιμοποιείστε τα.

  Πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι θα πρέπει να τρώνε για δύο κατά την εγκυμοσύνη. Ρεαλιστικά μιλώντας, το σώμα σας δεν απαιτεί επιπλέον θερμίδες μέχρι περίπου το δεύτερο τρίμηνο της κύησης, όταν θα πρέπει να καταναλώνει περίπου 300 επιπλέον θερμίδες ανά ημέρα. Θα παρατηρήσετε ότι αυξάνει την όρεξη σας πράγματι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το μωρό σας και να περιορίσετε την όρεξή σας είναι μίνι γεύματα την ημέρα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει πραγματικά στην πρωινή αδιαθεσία, καθώς, είναι συχνά πολύ χειρότερη με άδειο στομάχι. Καρποί, φρούτα, γιαούρτι και άλλα υγιεινά τρόφιμα δεν θα βοηθήσουν μόνο στην καταπολέμηση της όρεξης, αλλά θα δώσουν στο μωρό σας αναγκαία θρεπτικά συστατικά. θα βοηθήσουν επίσης την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας, μια κοινή παρενέργεια της εγκυμοσύνης. Οι ίνες βοηθούν επίσης να αισθάνεστε πλήρης και βοηθούν τη λειτουργία του πεπτικού σωλήνα σας πιο ομαλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ακριβώς κάτω φαίνεται έμβρυο 6 εβδομάδων και 3 ημερών (7η εβδομάδα κύησης). Η καρδιακή λειτουργία έχει ήδη ξεκινήσει.

  adam6w

  Εβδομάδα 7

  Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της εγκυμοσύνης 7 το μωρό σας θα αυξηθεί παρά πολύ, μέχρι 13 mm σε μήκος! Τα χαρακτηριστικά του προσώπου γίνονται πιο εμφανή στο μωρό σας. Μπορεί να είμαστε σε θέση υπερηχογραφικά να διακρίνουμε το στόμα του και ακόμη και τη γλώσσα. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας τα μάτια του μωρού σας θα αρχίσουν να σχηματίζονται πλήρως, και τώρα έχουν αμφιβληστροειδή και φακό. Τα κυριότερα συστήματα μυών του σώματος συνεχίζουν να αναπτύσσουν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής, και το μωρό σας αρχίζει να παράγει το δικό του αίμα.Οι κινήσεις του μωρού σας θα είναι ασυντόνιστες αλλά να ξέρετε ότι αισθάνεται πολύ άνετα. Αρχίζουν να σχηματίζονται τα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών και τα δόντια αρχίζουν επίσης να διαμορφώνονται και λεπτές φλέβες να διαγράφονται κάτω από το δέρμα. Το ήπαρ του μωρού σας εργάζεται επιμελώς για να ξεκινήσει την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων.

  Μπορείτε να αρχίσετε να σκέφτεστε σχετικά με τα ρούχα της μητρότητας. Ακόμα, σε γενικές γραμμές οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα είναι σε θέση να καταλάβουν της εγκυμοσύνης σας. Αν και μπορεί να φαίνεται σαν μια αιωνιότητα αναμονής για τις αλλαγές που έρχονται, να γνωρίζετε ότι θα έρθουν πολύ γρήγορα. Πριν το καταλάβετε η κοιλιά σας θα είναι τόσο μεγάλη έτσι ώστε τις τελευταίες εβδομάδες να μπορείτε να αισθάνεστε ακόμα και τα δάχτυλά του!

  Εβδομάδα 8

  Από την 8η εβδομάδα της εγκυμοσύνης το μωρό σας είναι 14 έως 20 χιλιοστά.Τα εγκεφαλικά κύτταρα αρχίζουν να ωριμάζουν οπότε σε λίγο θα εμφανιστούν οι πρώτες κινήσεις του. Τα συστήματα βρίσκονται σε αναπτυξιακό οργασμό παρότι το μωρό εξακολουθεί να είναι υπερβολικά μικρό. Αν και ακόμη δεν φαίνεται ξεκάθαρα στους άλλους ότι είστε έγκυος, πιθανόν να έχετε μία ενόχληση γύρω από την μέση. Ενοχλήσεις χαμηλά στην πύελο (λεκάνη) οφείλονται στην ανάπτυξη της μήτρας. Οι ενοχλήσεις ψηλότερα στην κοιλιά δεν χρειάζεται να σας ανησυχούν ιδίως αν έχετε προβλήματα με το έντερο.

  Θα παρατηρήσετε κάποιες αλλαγές του μαστού. Εκτός από κάποια ευαισθησία θα παρατηρήσετε ότι τα στήθη σας είναι κάπως φουσκωμένα. Αν η ενόχληση είναι μεγάλη προμηθευτείτε μεγαλύτερο στηθόδεσμο ή και ειδικά για την εγκυμοσύνη που διευκολύνουν και στον θηλασμό. Είναι νωρίς βέβαια αλλά θα σας χρειαστούν έτσι κι αλλιώς. Η εύκολη κόπωση θα σας είναι κάπως ενοχλητική αλλά θα πρέπει να την αποδεχτείτε ρυθμίζοντας ανάλογα το πρόγραμμα της ημέρας. Η ναυτία θα υποχωρήσει περίπου την 14η εβδομάδα, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να την περιορίσετε.

  Χαρακτηριστικές λέξεις:
  Περισσότερα Άρθρα σε αυτήν την Kατηγορία: « Τρίμηνα κύησης Εβδομάδες 9 έως 16 »
  Στοιχεία Επικοινωνίας

  E-mail:
  mail@adamismd.gr

  Τηλέφωνο Ιατρείου:
  210 6985498

  Kινητό:
  6944 453044

  Fax Ιατρείου:
  210 6985494